woensdag 20 januari 2016

Roast patatoes


Heerlijke aardappels. Lekker bij bijna alles! Het lekkerste is wanneer ze knapperig zijn aan de buitenkant en zacht van binnen. Met dit recept lukt dat altijd. Varieren met kruiden om je eigen smaken toe te voegen.
Gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn.


Tijd totaal: 1 uur en 15 minuten
Voorbereiding: 15 minunten
Oventijd: 60 minuten (hoe langer hoe knapperiger)


Materiaal:

  • oven
  • ovenschaal
  • pan
  • schiller
  • stamper



Ingrediƫnten:
  • aardappels 4 a 5 persoon
  • knoflook 4 a 5 ongepelde tenen (voor 2 personen doe ik zelf 4 tenen)
  • rozemarijn (vers of gedroogd) 
  • olijfolie (extra vergine) 3 eetlepels
  • rode wijnazijn 1 eetlepel
  • peper
  • zout


Recept:

  • stap 1: schil de aardappelen.
  • stap 2: kook de aardappelen 10 minuten.
  • stap 3: zet de oven op 180 graden.
  • stap 4: doe de olijfolie, rode wijnazijn met de rozemarijn en de knoflooktenen* in de ovenschaal. Roer dit goed door elkaar.
  • stap 5: doe de gekookte aardappelen in de ovenschaal en roer dit goed door elkaar. Voeg hierbij zout en peper naar smaak toe.
  • stap 6: doe de ovenschaal in de oven voor 40 minuten.
  • stap 7: na 40 minuten haal de schaal uit de oven en plet de aardappels met de stamper. Dit maakt de aardappelen extra krokant van buiten. Doe ovenschaal nog 20 min in de oven.
  • stap 8: haal de schaal uit de oven en eten maar.


*De knoflooktenen in het velletje laten. Zo wordt de smaak goed afgegeven. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten