Gasten zullen gegarandeerd onder de indruk zijn.
Tijd totaal: 1 uur en 15 minuten
Voorbereiding: 15 minunten
Oventijd: 60 minuten (hoe langer hoe knapperiger)
Materiaal:
- oven
- ovenschaal
- pan
- schiller
- stamper
Ingrediƫnten:
- aardappels 4 a 5 persoon
- knoflook 4 a 5 ongepelde tenen (voor 2 personen doe ik zelf 4 tenen)
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- olijfolie (extra vergine) 3 eetlepels
- rode wijnazijn 1 eetlepel
- peper
- zout
Recept:
- stap 1: schil de aardappelen.
- stap 2: kook de aardappelen 10 minuten.
- stap 3: zet de oven op 180 graden.
- stap 4: doe de olijfolie, rode wijnazijn met de rozemarijn en de knoflooktenen* in de ovenschaal. Roer dit goed door elkaar.
- stap 5: doe de gekookte aardappelen in de ovenschaal en roer dit goed door elkaar. Voeg hierbij zout en peper naar smaak toe.
- stap 6: doe de ovenschaal in de oven voor 40 minuten.
- stap 7: na 40 minuten haal de schaal uit de oven en plet de aardappels met de stamper. Dit maakt de aardappelen extra krokant van buiten. Doe ovenschaal nog 20 min in de oven.
- stap 8: haal de schaal uit de oven en eten maar.
*De knoflooktenen in het velletje laten. Zo wordt de smaak goed afgegeven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten