dinsdag 26 januari 2016

Vlaams Stoofvlees





Vlaams stoofvlees is een van mijn lievelingsgerechten. Het is makkelijk te maken (duurt alleen lang) en is erg lekker. Als ik het maak dan maak ik altijd extra voor de dag erna. De tweede dag is het nog lekkerder. Meestal eet ik dit met friet, maar het is ook erg lekker bij aardappelpuree of roast patatoes.

Tijd totaal: 2 uur en 40 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 2 uur en 30 minuten

Materiaal:

  • Goed mes
  • Snijplank
  • Hapjespan/braadpan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
  • 4 runderlappen
  • 2/3 grote uien
  • 4 laurierbladen
  • 1 fles tripel bier
  • Bloem
  • 100gr boter
Recept:
  • stap 1: snij de runderlappen in stukjes. Snij ook de ui in stukken.
  • stap 2: bak een bord en doe daar de bloem op. Wentel daar de runderlappen in.
  • stap 3: bak de runderlappen in de pan bruin met de boter (mag ook in 2 keer). 
  • stap 4: haal het vlees uit de pan als deze rondom bruin is en bak de uien tot ze glazig zijn. Als er iets meer boter nodig is, dan is dat niet erg.
  • stap 5: doe het vlees weer in de pan met de laurierbladen en schenk het bier rustig in de pan.
  • stap 6: laat het vlees 2 uur en 30 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • stap 7: friet erbij bakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten